top of page

Veelgestelde vragen

Indien je jouw vraag hier niet vindt gelieve ons te contacteren.

Hals opmeten

Geef de juiste maat door:

  • De halsband wordt met de hand op maat gemaakt. De juiste halsomvang is hierbij dus erg belangrijk. 

  • Meet met een flexibel meetlint de halsomvang van je hond op in het midden van de hals waar de halsband moet zitten. Je geeft de halsomvang door die strak wordt gemeten, zonder enige speling (hier wordt reeds rekening mee gehouden)

  • OPGELET: Meet niet de oude halsband op, dit is geen goed idee. Het verschil van materiaal en buiging kan voor een andere omvang zorgen.

Wat is biothaan?

Biothaan staat dicht tegen leder met zijn soepelheid en gevoel. Ten opzichte van leder is biothaan vegan en dus niet dierlijk.
Biothaan is gemaakt van een sterke laag nylon met hierover een beschermende laag Polyvinylchloride (PVC). Hierdoor is biothaan makkelijk en goed te onderhouden, waterdicht en duurzaam.
Biothaan is makkelijk te reinigen met water en een beetje milde zeep. Zelfs indien deze vol modder, zand of slijk hangt.

Hoe sterk is een biothaan halsband?

Biothaan zelf heeft een breeksterkte van:

- 15mm - 280kg

- 19mm - 340 kg

- 25 mm - 454 kg

Echter om een sterke halsband te maken moeten ook de materialen waarmee de halsband geassembleerd wordt kwalitatief zijn. 

Zo kunnen we volgende groottes voor volgende gewichten aanbevelen.

- Klein formaat 15mm - tem max 20 kg

- Middel formaat 19mm - tem max 40 kg

- Groot formaat 25mm - tem max 60 kg

We laten ondertussen de halsbanden testen om de correcte breeksterkte te weten. We houden jullie op de hoogte!

Zijn de producten slijtvast?

Onze producten zijn met veel zorg handgemaakt en goed nagekeken. Door dagdagelijks gebruik op wandeling met je beste vriend zal zijn favoriete halsband en leiband echter wel slijten. Biothaan is duurzaam maar gaat geen 100 jaar mee. Een product dat onderhevig is aan langdurige en zware trekkracht zal dan ook minder lang mee gaan dan een product dat hier niet aan wordt blootgesteld.

Gelieve voor elk gebruik het product te inspecteren op dergelijke slijtage zodat je wandeling veilig verloopt.

De schroeven waarmee de producten geassembleerd worden zijn vastgezet met daarvoor bestemde lijm. Er is steeds een kans dat er door omstandigheden een schroef loskomt. U kan deze met een platte schroevendraaier opendraaien en deze opnieuw vastzetten met een druppel Loctite. 

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

De betalingen worden georganiseerd door Mollie en bestaan uit Bancontact, Ideal en kredietkaart. Mochten er zich problemen voordoen met de betaling gelieve ons hiervan op de hoogte te stellen.

Wat is jullie retourbeleid?

Aangezien wij enkel handgemaakte en gepersonaliseerde producten verkopen kunnen deze niet geruild of geretourneerd worden.
Wanneer uw product een fout in de materialen vertoont zoals een gebroken ring of een slecht sluiting mag u ons hierover uiteraard informeren. We zoeken dan samen de beste oplossing.

FAQ: FAQ
bottom of page